Header

Opnieuw meer kinderen geholpen

Met een toename van bijna 100 kinderen heeft Leergeld ook in 2018 weer meer kinderen kunnen helpen. Voor 926 kinderen hebben wij bijna 2200 betalingen verricht. Gemiddeld € 199,50 per kind. Toekenningen in 2018:

De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zijn nu aangesloten op het aanvraagsysteem van kindpakket.nl.
Inwoners van die gemeenten kunnen op de site van kindpakket.nl hun postcode intoetsen. Daarna komen zij op de pagina
“Voorzieningen van de gemeente”. Op deze pagina staat wat bij de gemeente kan worden aangevraagd.
De voorzieningen van de gemeente geven kinderen in gezinnen met een laag inkomen de mogelijkheid om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Als de voorzieningen van de gemeente niet toereikend zijn is Leergeld vangnet en kan worden doorgeklikt naar een aanvraagformulier bij Leergeld.

Sontje Hansen ambassadeur van Leergeld

Sontje speelde voetbal op straat in de wijk Risdam in Hoorn, samen met zijn broer Ricky. In 2007 werden Ricky en Sontje lid van HSV Sport. Ze waren toen resp 6 en 5 jaar oud. Zij speelden in de jeugd van HSV Sport tot 2011. Sontje ging altijd kijken bij de training en wedstrijden van zijn broer. Aan het eind van de training, bij het partijtje, mocht Sontje van trainer Burret Olde ook vaak mee doen. Doordat de broers beide talent hadden verhuisden ze al snel naar clubs als Always Forward, Zouaven en Veerhuys-zaalvoetbal. Daarna ging het nog sneller met hun carrière: Ricky Hansen ging naar DWS Amsterdam en werd in 2017 geselecteerd voor de jeugd van de Engelse club Reading, waar Jaap Stam trainer was. Sontje Hansen werd in 2013 ontdekt door Ajax. In 2018 kreeg hij zijn eerste contract. Hij speelde ook al bij Jong Oranje onder 15 en 17 jaar. Toen ze nog klein waren raakte hun moeder Sonaida in de ziektewet: kortom weinig inkomen. Tijdens die jaren was er niet automatisch geld voor de voetbalcontributie. Ze hoorde van Leergeld en vroeg ondersteuning voor de voetbalcontributie van haar beide zonen aan. Je zou kunnen zeggen dat mede dankzij Leergeld Sontje en Ricky hun talent hebben ontwikkeld. Moeder Sonaida is niet alleen sportief maar ook sociaal-denkend. Ze draagt Leergeld een warm hart toe en bood al gauw aan iets terug te doen voor Leergeld. Samen met haar zonen heeft zij al een paar keer mee gewerkt aan een actie voor Leergeld. Sontje Hansen is vervolgens ambassadeur voor Leergeld geworden. Broer Ricky niet, omdat hij al enkele jaren in Engeland voetbalt.

 

Leerplatform Squla is er voor ieder kind

Leergeld wil dat alle kinderen met plezier naar school gaan, zodat ze goed meekomen op school. Thuis oefenen met Squla geeft ze zelfvertrouwen en leerplezier. Squla is een online leerplatform waarop kinderen uit groep 1 t/m 8 spelend kunnen leren in elk vak van de basisschool. Kijk op https://www.squla.nl of download de app. Als het gezinsinkomen voldoet aan de normen van Leergeld, betaalt Leergeld het abonnement. Neem contact op met het kantoor van leergeld West/Friesland

Westfries Weekblad en Abovo

Het Westfries Weekblad plaatst met enige regelmaat gratis paginagrote advertenties voor Leergeld. Deze advertenties worden gratis opgemaakt door onze bondgenoot ABOVO media. Dankzij deze publiciteit kunnen  steeds meer gezinnen ons vinden en kunnen wij meer kinderen helpen.

Wat een verrassing; enorm bedrag van de Rabobank op het sportverkiezing

Tom van Roon, directeur van de Rabobank West-Friesland, verraste Patrick Beems en Burret Olde op het podium met een cheque van maar liefst € 20.000,- . Omdat Leergeld in 2018 € 184.000,- heeft uitgegeven kunnen we dit bedrag goed gebruiken. Elk jaar ondersteunen we ongeveer 1000 kinderen in West-Friesland, die anders niet kunnen mee doen. Dit bedrag van de Rabobank gaan we helemaal besteden aan sportlidmaatschappen of andere activiteiten van kinderen .Wat een bedrag !  Rabobank medewerkers, o.a. Marieke Jonker, dank voor jullie keuze voor Leergeld.

Dank aan Protestantse kerkgemeente ‘het Vierkant’ in Wognum e.o.

Begin 2018 belde Alex Kooi met Leergeld en vroeg of we het doel van 2018 wilden worden…. Een mooie vraag leidde tot een mooie actie en bedrag. De kerkleden en de diaconie van deze Protestantse kerkgemeente fietsten, wandelden en zetten andere acties op ten bate van Leergeld. Het eindigde met de kerstmarkt in de kerk van Wognum, waar veel volk op af kwam. Op 13 januari werd Martin van der Raad van Leergeld uitgenodigd de cheque in ontvangst te nemen: 3000,- euro. Geweldig.

Dank aan de leerlingen van het D’Ampte van het Tabor College

Eén van de gebouwen van het Tabor-college wordt binnenkort gesloopt. De leerlingen van de afdeling Economie&Ondernemen voerden in december actie voor stichting Leergeld West-Friesland en verkochten spullen uit dit gebouw. Op de foto's ziet u de leerlingen. Zij boden de opbrengst a 1500,- aan. Het bestuur van Leergeld is de leerlingen, docenten en directeur Stef Macke erkentelijk voor deze inzet!

Geslaagd sponsordiner

In november 2018 genoten 49 deelnemers van een geweldig diner bereid door Arjan Gerretsen en zijn staf in het Wapen van Hoorn. Ook Leergeld kon genieten, want de totale opbrengst was €2750,-, inclusief een donatie van €400. In 2019 komt er vast en zeker weer een kans dit aangename diner bij te wonen.