Wie zijn wij?

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag.

Als Stichting Leergeld West-Friesland richten wij ons op kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Wij zetten ons in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Onze missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

Het kan hier gaan om schoolspullen, muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging. Wij bieden de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Structuur van de organisatie

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Voor de directe ondersteuning van kinderen zijn op dit moment meer dan 110 Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland. Vanuit deze stichtingen werken vrijwilligers met grote lokale betrokkenheid. Samen zijn deze stichtingen verenigd in de Vereniging van stichtingen Leergeld in Nederland. In Den Bosch hebben we een landelijk bureau.

BESTUUR:

Voorzitter
Martin van der Raad

Secretaris
Ria Wever

Penningmeester
Huub Onnouw

Leden
Fred, Miek

Coördinator
Manuela de Man

PR en Sponsoring
Fred Beemsterboer, Fred Schneiders, Ingrid Koopman, Nic Kaldenbach, Angelique de Wit, Ilse de Vries, Arjan Poland, Edwin Wiepking en Paul Mulders

Kantoormedewerkers
Petra, Anja, Ryan, Paula, Gerda, Elly, Kitty, Susanne, Jacqueline, Miek, Anja, Angeline, Paul, Karel, Fred, Ingrid

Onze ‘very important persons’ zijn de intermediairs, die op huisbezoek gaan! We zijn erg blij met deze personen, wier namen niet vermeld worden.

Comité van aanbeveling:
Stichting Leergeld West-Friesland wordt gesteund door de volgende leden:

Robert Vinkenborg, Raadslid te Hoorn
René Assendelft, Wethouder te Hoorn
Rudolf Kooiman, Predikant in de Protestante Gemeente Hoorn-Zwaag
Kees van Bergeijk, bestuurder/algemeen directeur Martinuscollege Stede Broec
Daniëlle Gelinck Directeur Algemene Bedrijfsvoering
Willem Kluft, Voorzitter voetbalvereniging “Always Forward”