Header

Nieuw telefoonnummer :

Leergeld West-Friesland heeft een nieuwe telefoonnummer: 0229 – 70 68 00. Bij gebruik van het oude 06nr wordt men doorgeschakeld.

Dank aan Rotary, Ronde Tafel en Vormselgroep

In de afgelopen tijd ontving Leergeld maar liefst drie cheques. De jeugd van de parochie Lutjebroek, Grootebroek, Bovenkarspel en Enkhuizen zamelden € 367,- in. De Rotary Enkhuizen hield verschillende acties, zoals de paashazen-verkoop, en schonk € 5000,- Josee-Louise Lesscher en Anton Swart mochten namens Leergeld de cheque in ontvangst nemen. De leden van de Ronde Tafel Drechterland organiseerden een pubquiz in Medemblik. Er deden maar liefst 30 teams van 6 personen mee. De opbrengst bedroeg € 3500,- We zijn de Rotary Enkhuizen, de vormselgroep van Lutjebroek e.o. en de Ronde Tafel erkentelijk voor deze geweldige bedragen!

 

Privacy, nieuwsbrief en de persoonsgegevens van de gezinnen:

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Stichting Leergeld West-Friesland gebruikt uw e-mailadres uitsluitend voor de verzending van de nieuwsbrief en zal uw gegevens nimmer delen met andere instanties. Stichting Leergeld West-Friesland heeft als doel om kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen te ondersteunen. Ouders en verzorgenden kunnen bij Stichting Leergeld een aanvraag indienen voor een individuele bijdrage voor hun kind(eren) op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Om te beoordelen of de aanvrager voldoet aan onze criteria vragen wij naar verschillende persoonsgegevens. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens om te beoordelen of de aanvrager nog in aanmerking komt voor andere fondsen of subsidies. Om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verkeerd en onbedoeld gebruik is een Privacy Regelement vastgesteld en op onze website geplaatst. Omdat eventuele volgende aanvragen voor hetzelfde gezin sneller kunnen worden behandeld bewaart Stichting Leergeld de gegevens van de aanvrager totdat het jongste kind in het gezin 18 jaar geworden is. Oude aanvragers kunnen op basis van het Privacy regelement bezwaar maken dat hun gegevens nog in het systeem zijn opgeslagen. U kunt dit doen door een brief te sturen ter attentie van:

Voorzitter Stichting Leergeld West-Friesland

Postbus 2067

1620 EB  Hoorn

Dag van het kind-campagne en ‘Praatjesmakers’ met Jochem van Gelder:

Basisonderwijs en voortgezet onderwijs zijn kosteloos in Nederland, maar scholen mogen wel een vrijwillige bijdrage vragen van ouders. In de praktijk worden ouders vaak geconfronteerd met een flink bedrag, zoals de ouderbijdrage, een bijdrage voor een schoolreis of de aanschaf van een laptop. Niet alle ouders kunnen dit betalen. Omdat zij willen dat hun kinderen gewoon mee kunnen doen met de rest en niet buiten de boot vallen, voelen velen onder hen een enorme druk om dit wel te betalen. Op 1 juni was de eerste landelijke Leergeld-campagne ‘Het dure schooljaar staat weer voor de deur’. Leuk is dat Jochem van Gelder mee heeft gewerkt aan een aantal speciale ‘Praatjesmakers’ Bekijk hier de afleveringen, met o.a. de vraag ‘Wat kost het om naar school te gaan?’

https://youtu.be/XHR4FFU1QPI

https://youtu.be/hQgy62kqS8w

https://youtu.be/vXAeKJZCKLg

https://youtu.be/wHQ4EEKKFJo

 

Uitgenodigd door Turkse moskee en fancyfair basisschool

Leergeld is uitgenodigd op de Open Dag van de Turkse moskee op zondag 1 juli 2018. We zullen daar acte de présence geven. Eerder was Leergeld aanwezig op de fancyfair van basisschool IFES in de Kersenboogerd. Daar spraken bestuursleden van Leergeld met ouders en leerkrachten over de schoolkosten. Eén van onze bestuursleden, Polly Weber, werd op de foto gezet.

Fietsen en wandelen voor Leergeld.

Op 26 augustus om 11.30 uur kunt u deelnemen aan een mooie fietstocht en op 12 september om 19.00 uur kunt u deelnemen aan een wandeling vanuit Wognum. De Protestantse gemeente Wognum e.o. organiseert deze activiteiten. Op 3 oktober is er een filmavond. Start bij de kerk aan de Raadhuisstraat te Wognum. Inschrijven a.u.b. bij alex.kooi@kpnmail.nl. Deelname kost € 6,- en het gehele bedrag gaat naar Leergeld. De diaconie van Wognum, Benningbroek en Sijbekarspel zegt bij voorbaat € 1500,- als totaalopbrengst toe.

Actie van kerken in Hoorn en Westerhaven

Elk jaar organiseert de diaconie van de Protestantse gemeente Hoorn, Zwaag en Blokker een actie in de 40 dagentijd voorafgaand aan Pasen, de zgn. vastenactie. Er worden kalenders verkocht en er staat een vastenpot in de kerken. Dit jaar was de opbrengst voor stichting Leergeld. Over het werk van Leergeld vertelde Burret Olde tijdens twee kerkdiensten. Hans Versloot bood de cheque aan. Het is geweldig dat de diaconie de ingezamelde gelden verdubbelde tot € 2200,- . De bewoners van Westerhaven hebben ook geld ingezameld voor Leergeld, waarvoor hartelijk dank!

Interessante data:

30 september 2018 wandeling ‘Rondje Hoorn’ van Lionsclub Hoorn de Doelen. Afstanden 7, 14 en 21 km.

6 november 2018 sponsordiner van stichting Leergeld West-Friesland. Organisatie: Bernadette Gerretsen.