Header

• 

Oproep van stichting Kerstactie West-Friesland 

Leergeld steunt stichting Kerstactie, die zich inzet voor gezinnen met financiële moeilijkheden in West-Friesland. Het gaat om gezinnen  met minimaal één kind onder de 14 jaar. Deze stichting wil deze gezinnen voor de feestdagen verblijden met een op maat gekozen levensmiddelenpakket. Eind 2016 zijn er bijna 300 gezinnen op deze manier éénmalig ondersteund en dit jaar is dat weer het doel. Gezinnen kunnen zich tot 8 december 2017 inschrijven via nen zich tot 8 december 2017 inschrijven via stichtingkerstactiewestfriesland  Lees a.u.b. de voorwaarden. In ieder geval hopen we dat deze gezinnen zich gesteund weten!

10e Kerstgala van Leergeld West-Friesland op zondag 17 december.

Op zondag 17 december organiseert Stichting Leergeld vanaf 14.30 uur haar 10e kerstgala in Schouwburg het Park in Hoorn. Het wordt een bijzonder jubileumgala met Syrische dans met rok, voetbaltalenten die de bal hoog houden in de lucht en theaterplezier. Op het programma staan ook Dirty Dancing, het maken van smoothies en een Hoornse finaliste van The Voice Kids. Talentvolle jonge artiesten treden op met zang, piano, dwarsfluit en saxofoon. Het gala wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors en de inzet van vele vrijwilligers. De presentatie is dit maal in handen van Marjolein Tromp en Bert Bouwmeister. Jan Vriend assisteert hen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Het Park of via  hetpark en kosten € 15,00 per stuk (€ 10,00 voor kinderen tot en met 17 jaar). Inclusief pauzedrankje en garderobe.

De resultaten van Leergeld WF t/m 30 sept. 2017 

Aantal ondersteunde kinderen 646     (27 % stijging t.o.v. 2016)

Aantal betalingen                      1206     (40 % stijging t.o.v. 2016)

Uitgegeven:      € 101.883 (vorig jaar t/m 30 sept 2016 81.244,-)

* onder andere:

Schoolreizen / schoolkamp:               333

Contributie sport en sportkleding:      250

Ouderbijdrage/schoolkosten:             329

Lesgeld muziek e.d.:                            26

Fietsen:                                              148

Computers:                                          26

Actie van stichting Emmaus en Kinderkledingbank voor Leergeld

 

Kringloopwinkel Emmaus en de KinderKledingbank Hoorn op bedrijventerrein de Oude Veiling in Zwaag/Hoorn hadden open dag op 18 november en hebben stichting Leergeld in het zonnetje gezet. Wat een mooi gebaar. In Kringloopwinkel Emmaus vindt u een groot assortiment tweedehands en vintage artikelen. Van meubels, boeken, platen en woonaccessoires, van kleding tot witgoed en van kleingoed tot dumpstore artikelen. Zoekt u een leuk speelgoed voor de kleinkinderen, een betaalbare broodrooster, sfeervolle schemerlamp of een ander interieurartikel? Kom dan langs op De Oude Veiling 109. De Kinderkledingbankzit pal tegenover op nummer 106.

 

Sterk verhaal van Kzing musical

 

Club So van Kzing bracht  de musical ‘Rijk!´ op de planken. De musical gaat over inkomensverschillen en wat dat doet met een mens. Onze voorzitter Martin van de Raad was aanwezig bij deze indrukwekkende voorstelling. Hij vertelde dat hij onder indruk was van het acteer- en zangtalent, maar met name door het verhaal. Complimenten voor de kinderen en voor Kzing-leider Ellis Castenmiller! Houdt www.kzing.nl in de gaten. Ze hebben nieuwe voorstellingen en een mooi aanbod aan basisscholen en gezinnen met kinderen!

Extra Klijnsma-gelden bieden meer mogelijkheden:

Het vorige kabinet heeft 10,- miljoen voor 2017 beschikbaar gesteld aan de lokale stichtingen Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp, stichting Jarige Job, JSF en JCF . De landelijke vereniging Leergeld heeft Leergeld West-friesland voor 2017 17.000,- toegekend. Met dit geld willen wij meer kinderen helpen en kinderen beter helpen. Als criterium voor 2017 en 2018 houden we vast aan onze grens van 120% van het bijstandsniveau, maar wij zullen meer voorzieningen vergoeden en diverse aanschafkosten ruimer toekennen. Onze intermediairs zijn op de hoogte van de nieuwe mogelijkheden, die wij dankzij deze zogenaamde Klijnsma-gelden kunnen bieden.

Het jubileumsymposium 10 jaar Leergeld WF

Het jubileumsymposium op 26 sept. jl. trok een volle zaal in het Tabor College aan het Dampten, met Kzing, zangeres Roxannah Westmaas, harpiste Inez Brull, het persoonlijke verhaal van Heleen Beems, Gaby van den Biggelaar directeur van Leergeld Nederland, onderzoekster Jodi Mak, staatssecretaris Jetta Klijnsma en Nathalie van Boxtel, die uit eigen ervaring vertelde. Met dank aan o.a. Jan Vriend, Ciska Ruitenberg, Theo Ruevekamp, Petra Laan, Monique Vertelman, Ton Vergeer en nog vele anderen. Onze dank betreft zeker de docenten en leerlingen van Het d’Ampte. Wat was het welkom en het programma goed verzorgd! Op http://www.nhnieuws.nl/media/53486/Stichting-Leergeld-bestaat-10-jaar staat het tv-interview met Heleen Beems en bestuurslid Burret Olde.

Stichting Leergeld is erg blij met de steun uit de samenleving:

 

Woensdagavond 8 november hebben Polly Weber en Josee- Louise Lesscher een cheque van 5.000,- van de Rotaryclub te Enkhuizen in ontvangst genomen. Namens de Rotary overhandigde  Rob Beemster dit prachtige bedrag aan stichting Leergeld West-Friesland. Waarvoor hartelijk dank.

De Enza Zaden Vooroever-loop op 3 september jl. werd georganiseerd door de loopgroep Medemblik.Leergeld WF was uitgekozen als goede doel en heeft zich gepresenteerd. Leergeld is blij met de voorlopige opbrengst van € 250,- .

Op 24 september jl. vond de Lionswandeltocht door Hoorn plaats. Lionsclub Hoorn de Doelen organiseerde al voor de 5e keer deze activiteit ten bate van Leergeld. Drie routes door historisch Hoorn en omgeving werden door 120 mensen gewandeld en bewonderd. De Lionsclub heeft een behoorlijk bedrag toegezegd.

Dankzij een wijnactie door Kiwanis Westfriesland heeft Leergeld WF € 5000,- ontvangen. Tijdens het kerstgala op zondag 17 december 2017 bieden zij het bedrag symbolisch aan.

Startwijzer heeft op initiatief van Cor Freeke € 410,- ingezameld voor Leergeld WF.  We kennen Cor onder andere als voormalig voorzitter van onze stichting.  Hij is ons nog niet vergeten… en wij hem ook niet. Dankjewel!

Het jaarlijkse sponsordiner op 6 november was een tongstrelende ervaring. Topkok Hans Kuin heeft zichzelf overtroffen. Hij werd ondersteund door het team van Het Wapen van Hoorn. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Happy Mondays. Stichting Leergeld WF dankt Hans Kuin en de medewerkers van het Wapen van Hoorn voor hun inzet! De opbrengst van het diner bedraagt € 2.150,-. Neem zelf ook een kijkje en hapje in restaurant www.wapenvanhoorn.nl