Wat kan aangevraagd worden?

Ouders of verzorgers kunnen bij de lokale Leergeld stichting in hun gemeente een aanvraag indienen om hun kind(eren) te laten meedoen. Afhankelijk van de financiële situatie van de lokale Leergeld stichting, kunnen de specifieke vergoedingen per lokale Leergeld stichting verschillen, maar meedoen via Leergeld kan in principe op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

  • Onderwijs: Meedoen op school is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Voorbeelden van aanvragen op onderwijsgebied zijn aanvragen voor bijvoorbeeld schoolspullen, computer/laptop of vervoer naar school.
  • Sport: Door mee te doen met sport kan een kind leren omgaan met andere kinderen en leren omgaan met winnen en verliezen. We hebben al veel gezinnen kunnen helpen met het betalen van de contributie van een sportclub. Vaak kunnen we ook helpen als het gaat om kleding of andere spullen, die nodig zijn om te sporten.
  • Cultuur: Ook meedoen op het culture vlak is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Hierbij kunt u denken aan muziekles of balletles, maar ook creatieve cursussen zoals schilderen, toneelspelen of pottenbakken.
  • Welzijn: Ook overige activiteiten, zoals bijvoorbeeld deelname aan de scouting, behoren vaak tot de mogelijkheden. Als uw kind met de fiets naar school moet, kunnen wij u wellicht ook helpen bij de aanschaf van een (tweedehands) fiets. En als uw kind een computer/laptop nodig heeft om zijn/haar huiswerk voor school te maken, dan kunnen wij u wellicht ook helpen.

Aanvragen kunnen dus in principe variëren van een aanvraag voor een vergoeding voor een fiets, computer tot een aanvraag voor een vergoeding voor de contributie voor een sportclub of scouting.

Een overzicht van wat U kunt aanvragen (dat is weer afhankelijk van de gemeente waar U woont) vindt U op deze pagina

 

Klik dan op de knop Hulp voor uw kind? aan de bovenkant van deze pagina en voer vervolgens de gevraagde gegevens in.

Deel deze pagina:

Deel deze pagina: