Zomerpretpaketten; Leergeld West- Friesland lift mee!!

KinderhulpVorig jaar startte Nationaal Fonds Kinderhulp met het uitdelen van 300 Zomerpretpakketten.
Dat was een enorm groot succes. Dus toen eerder dit jaar een prachtige bijdrage vanuit de VriendenLoterij werd toegezegd, werd voor deze zomer ingezet op maar liefst 2.000 rugzakken vol zomerpret. ‘
“Ambitieus, maar helaas ook erg nodig,” volgens Nibud-directeur Gerjoke Wilmink,
“Want ondanks dat de economie hoogtij viert, geven de uitkomsten van onze Vakantiegeldenquête aan dat een groter deel van de Nederlanders dan vorig jaar, vakantie te duur vindt en daarom niet gaat.’
Niet alleen dankzij de VriendenLoterij, maar ook dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers konden er zoveel Zomerpretpakketten gevuld worden.
Een Zomerpretpakket is een stevige rugzak boordevol leuke spullen; een waterpistool, een voetbal en alle benodigdheden voor een dagje waterpret, zoals een zwembril, bonnen voor zwemkleding, een badlaken én zonnebrand, maar ook stoepkrijt, spelletjes en boeken. En daar blijft het niet bij! Ook entreekaartjes, inclusief vervoer, voor een dagje Burgers Zoo, de bioscoop én de Efteling zitten er in. Aan alles is gedacht!
Leergeld West- Friesland heeft ook zomerpretpakketten aangevraagd en kreeg er 16 toegewezen. Meer kinderen kwamen in aanmerking, maar dit is in ieder geval een begin!

Zwaag 23 juli 2018

Deel deze pagina: