Fietstocht door Spanje voor Leergeld. Doneer voor Fietsen4Fietsen! Lees de motivatie van Onno van Veldhuizen.

Een aantal mensen, onder wie Onno van Veldhuizen, burgemeester van Hoorn, Zwaag en Blokker, gaat eind mei fietsen door Spanje voor het fietsenplan van stichting Leergeld.  Fietsen4Fietsen streeft ernaar de mobiliteit van scholieren, kleine ondernemers en medische verzorgers in Afrikaanse landen te vergroten door fietsen. Kijk hier op de website van Fietsen4Fietsen. En… vanaf dit jaar, 2015, ook ten gunste van  de mobiliteit van jongeren en scholieren in West-Friesland. Want Fietsen4Fietsen heeft besloten eind mei 2015 ook te gaan fietsen voor jongeren en scholieren, die via Leergeld een fiets verstrekt krijgen. De helft van de opbrengst dit jaar gaat naar het fietsenplan van Stichting Leergeld West-Friesland, die kinderen steunt van 4 tot 18 jaar in gezinnen met een laag inkomen.

Fietsen4Fietsen zamelt geldt in via Stichting Amfortas. Deze stichting heeft de officiële status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit keurmerk voorziet er onder andere in dat uw donaties van de belasting aftrekbaar zijn. Fietsen4Fietsen besteedt 100% van de ingezamelde gelden aan concrete fietsprojecten

Draagt u deze actie ook een warm hart toe? Draag bij en doneer.  Het bestuur van stichting Leergeld West-Friesland is deze groep fietsers zeer erkentelijk voor deze actie. Succes vanaf eind mei!

Lees hier de motivatie van burgemeester: “Voor de 6e keer op rij fiets ik met mijn vrienden in 1 week een kleine duizend kilometer door Europa. Ditmaal van Valencia over de Pyreneeën naar Biaritz. De Tourmalet,  de Aspin en de Aubisque – allemaal beklimmingen bekend van de Tour en/of de Vuelta – zullen tussen 29 mei en 6 juni bedongen moeten worden.

Onze lange reis is een onvergetelijke ervaring, waar ik bijna dagelijks wel op de een of andere manier aan terugdenk. Dat varieert van fietsen als metafoor voor het leven, mijn gedachten wat Europa in al zijn verschillen nu uiteindelijk is en de gesprekken over het goede leven die we ‘s avonds op de allerlaatste adem voeren. Maar soms ook gewoon de herinnering aan een bocht of een mooi uitzicht en een klein gesprek. Ik kom altijd doodmoe en verfrist terug en hoop het nog lang vol te houden. Ieder jaar word ik weer wat jonger.

Een beslissende extra motivatie is dat we fietsen voor fietsen (www.fietsen4fietsen.nl). We helpen de dokter, de vuilnisman en het schoolkind in Afrika via een micro-krediet aan een fiets, die voor hen het verschil maakt. Dit jaar hebben we er ook een Nederlands doel aan toegevoegd. Ook in ons eigen land maakt de fiets het verschil voor kinderen uit gezinnen die dat niet meer kunnen betalen. Het zijn er – helaas – veel meer dan je wellicht denkt. We fietsen voor Stichting Leergeld Westfriesland. Maak voor (een van) beide doelen een klein of groot gebaar. Dat wijst zich via de website vanzelf. En volg ons via die website en twitter. De reacties geven mij vaak een lach en een extra zetje. Dat is nodig aan de staart van vluchters of de kop van het peloton, waar ik mij meestal bevind. Wèl beloof ik weer iedere berg met ongebreideld temperament aan te vallen. Als je de zwaarste bent kun je er maar het beste als eerste aan beginnen.

groet, Onno

Deel deze pagina: