Afscheidscadeau van Onno van Veldhuizen voor Leergeld

aankondiging afscheid Onno van Veldhuizen 28 aug met Leergeld als goed doel
Het bestuur van stichting Leergeld West-Friesland neemt a.s. vrijdag 28 augustus niet alleen afscheid van Onno van Veldhuizen als burgemeester maar ook als lid van ons comité van aanbeveling. Wij zijn Onno dankbaar voor al zijn inzet voor Leergeld. Dat hij stichting Leergeld WF als goed doel bij zijn afscheidsreceptie heeft gekozen is een prachtig afscheidscadeau. Martin van der Raad, voorzitter van Leergeld, verwoordt het als volgt:

Beste Onno,
“Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen”.
Leergeld West-Friesland heeft heel veel waardering voor jouw enorme betrokkenheid bij onze missie.
Als voorzitter van ons comité van aanbeveling ben jij niet alleen een actieve ambassadeur, maar ook een bevlogen en creatieve adviseur en counselor. Met veel humor heb jij ons geholpen in onze zoektocht naar structuur en financiële ondersteuning. Zo kwam van jou de suggestie om de Zeven West-Friese gemeenten het aanbod te doen om bondgenoot te worden van Leergeld. In ruil daarvoor levert Leergeld een aandeel in de aanpak van het armoedebeleid van die gemeenten. Daarnaast krijgt ons fietsenplan de ruimte dankzij de beschikbaarheid van weesfietsen.
Hoogtepunt vinden wij jouw persoonlijke, fysieke inspanning en prestatie door met Fietsen4Fietsen “met ongebreideld temperament aan te vallen” waarna wij het gigantische sponsorbedrag van € 15.888 hebben mogen ontvangen.
Met veel plezier kijken wij terug naar jouw opening van ons jaarlijkse kerstgala. Als een echte filmster deelde jij handtekeningen uit aan de kinderen die meededen aan de cup cakes song, die vol bewondering vroegen: “bent u de burgemeester?” Jammer dat jij niet kon scoren in de wasmachines, maar jouw pogingen waren van olympisch niveau. En na het gala kon Kerstmis beginnen, zo zei je altijd.

Beste Onno,
Jij neemt afscheid van jouw stad en vraagt i.p.v. een persoonlijk cadeau, een bijdrage voor Stichting Leergeld West-Friesland. Een fantastisch gebaar en opnieuw een uiting van jouw verbinding met de kinderen van Leergeld. Wij hebben er geen woorden voor. Ons rest een ongelofelijk dankbaar gevoel.
Wij, de vrijwilligers van Leergeld, wensen jou heel veel succes in jouw nieuwe baan als burgemeester van Enschede.
Namens alle vrijwilligers,
Martin van der Raad
Voorzitter Stichting Leergeld West-Friesland
Onno bij kerstgala 2014

Deel deze pagina: