Aanvraag indienen voor uw kind?

Via onderstaand formulier(en) kunt u uw kind aanmelden voor ondersteuning door stichting Leergeld West-Friesland.

Aanvraag doen voor een nieuw gezin

Aanvraag doen voor bestaand gezin

Uw aanvraag wordt eerst beoordeeld. Leergeld heeft een aantal regels voordat uw kind in aanmerking komt voor ondersteuning.  Bij een eerste aanvraag volgt altijd een huisbezoek.
Ook wordt besproken of u gebruik kunt maken van gemeentelijke voorzieningen. Het is van belang dat u alle velden correct invult.

Of u in aanmerking komt voor ondersteuning leest u hier: Welke kinderen komen in aanmerking? Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.
Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt. Dit houdt in: maximaal € 1.819,-  voor een één-oudergezin en   € 2.050,- voor een twee-oudergezin. In geval van schuldhulpverlening of bewindvoering is de ondersteuning afhankelijk van uw leefgeld. Het is belangrijk dat u bewijsstukken van uw inkomen kunt overleggen. Op deze website staat ook beschreven wat de procedure na uw aanvraag is.

 

Deel deze pagina: